11 Ağustos 2011

* CHANGOVER IN THAILAND... (PART 2)...








Khosan road'da Öykü avakadoları götürürken(mango'muydu yoksa?????), ben yanımıza gelen bir tuk-tuk'çuyla (bizim triportör dediğimiz, üç tekerlekli eski pazarcı arabaları) anlaştım. Aslında tuk-tuk olayına fazla bulaşmak istemiyordum, benzin kuponu için sizi bir alışveriş merkezine götürüyorlar falan-filan. Ama oraya kadar gitmişken denemeden olmaz dedim.



Tuk-tuk çu harita üzerinde bir-kaç yer gösterdi, buraları 20 baht'a (yaklaşık 1,2 TL) gezdirebileceğini söyledi. Bende hadi bakalım gezdir bizi dedim.



İlk tapınak türü gezimiz olduğu için Buda heykelleri başta ilginç geliyordu. Sonra bir baktık heryer Buda heykeli. Bir müddet sonra esprisini yaptığımız "Bu da Buda, Bu da Buda, Şu da Buda" durumuna geliyorsunuz.




Tabi her Buda heykelinin farklı bir anlamı var. Bazıları siyah, bazıları 6 kollu v.s.



Bu ayakta duran Buda heykeli, yüksekliği yanılmıyorsam 26 mt. , Bu ayakta durandan sonra yatanını gördük, oturanını gördük :))







Tapınakların mimari yapılarına bir örnek. Renkli ve ayrıntı fazla...







Buda ile aynı kareye girmekte zorlandık, yatanı ile foto daha kolay oldu:))






Ben ilk başta foto çekmekte biraz tereddüt etmiştim, ama Buda'ların fotoğraflarının çekilmesi konusunda çok rahatlar. İlginçtir tapınaklara şort ile girebiliyorsunuz, Kraliyet sarayına giremiyorsunuz.





Tuk-tuk yolculuğu... Adam benzin kuponu için sizi bir yere götürecem alışveriş yapmak zorunda değilsiniz, sadece baksanız yeterli dedi. Tamam dedik, bizi değerli taşların, gümüşlerin satıldığı 3 katlı bir dükkana götürdü, ordan gümüş kolye ucu aldık, beğendiğimiz için aldık.




Son bir hatıra fotoğrafı sonra yola devam. Bizi metro istasyonuna bıraktı. Bizde burdan Sukhumvit Road'a gidelim dedik.







Sukhumvit Road alışveriş merkezlerinin olduğu cadde, bu merkezlerde oldukça büyük ve şatafatlı. Prada,Gucci vs. hepsi var, hatta bir tanesinin yedinci katında araba galerileri var (porsche falan). Tayland zenginlerini de görmüş olduk.




Bu resim alışveriş merkezlerinin birinde asılıydı, çok hoşuma gitti.




Buraya gelmişken sloganı "If it swims, we have it" (yüzüyorsa bizde vardır) olan sea food market'a gidelim dedik. Tayland'a tur ile gelirseniz "sea food market" gezisi 30 veya 40 euro gibi birşeydi, yemek yerseniz ayrıca ödüyorsunuz, onun yerine binin metroya verin 30-40 Baht (2 TL civarı) , inin Phrom Phong durağında, yürüyüverin 500 metre paranız cebinizde kalsın.



Gittik, biraz baktık, sonra döndük. neden yemediniz derseniz, hergün deniz ürünü yiyoruz zaten ve çok aç değildik...





İşte sloganları...Karşıdaki reyondan pazar arabası ile alışverişinizi yapıyorsunuz, sondaki mutfağa pişirmeleri için teslim ediyorsunuz.




Sonra da burda size servis ediyorlar...




Sea Food market'tan sonra Sukhumvit üzerinde bir alışveriş merkezine dalıyoruz ve Öykü burdada aradığını buldu. Umarım dünya üzerindeki tüm Mango mağazalarına gitmek gibi bir misyon edinmez kendine...



Sıradaki alışveriş merkezimiz ünlü MBK alışveriş merkezi. Burası diğerlerinden farklı, her kesime hitap ediyor. Ünlü markaların dükkanlarıda var, çakma mal satanlarında tezgah tarzında dükkanları var ve vitrini olmayan kepenkle kapanan 4 metrekarelik dükkanlar da var. Basbayağı alışveriş merkezinin içinde tezgahlardan oluşan bölümler var.





Biraz dolaştıktan sonra acıktığımızı farkettik ve restaurantların olduğu bölüme çıktık. Menüler bu şekilde bakalım hangisini beğeneceksiniz...





Biz Viet Cuisine'ı tercih ettik. Merak etmeyin sadece çubuk değil, çatal kaşık da veriyorlar...




Yemekler geldi. Bu tabak set menü olarak 99 Baht (yaklaşık 5,3 TL). Ben tavuklu olarak aldım, Öykü kalamarlı. sadece et kısmı değişiyor diğer kısımlar aynı. Gelelim yemeğe Tayland'ta, tavuk pek tercih etmeyin bence; çünkü derisini, gerisini pek ayırmıyorlar. Pilav her zamanki gibi tuzsuz ve yağsız (alışmaya başladım aslında, hatta hoşuma bile gitti) Şu beyaz şeylerin ne olduğunu anlayamadık.




Buraya kadar gelmişken yengeç yemeden olmaz dedik, bir tanede yengeç söyledik. Bunun fiyatı biraz pahalı idi (diğerlerine göre), tam hatırlamıyorum ama 10-15 arasıydı sanırım. Tadına gelince, biz beğenmedik, ama bunda birçok etken olabilir; pişirilme sekli, cinsi v.s.


Bangkok gezimiz şimdilik bu kadar. Yarın Kanchanaburi'ye gideceğiz, filler, kaplanlar, şelaleler...

macera başlıyor...




Hiç yorum yok: