23 Eylül 2009

* Africa Twin in Ozdere & Izmir... (Africa Twin Özdere ve İzmir'de...)



The way is this...

Yol bu şekilde...





Preparatory period...




Hazırlık aşaması...








There are lots of speed trap on road. This one is before Aydın. You can see on photo in front of the Anemon Otel.
Yollarda çok fazla radar denetimi vardı. Resimde Aydın girişinde Anemon otelin önündeki radarı görebilirsiniz. Bu şekilde bir denetim hiçbir işe yaramaz bence, ben 80'le gidince hop yakaladık, aşırı hız, ver parayı diyorlar. Ama ben yolda 120 km hızla arkamdan gelen tırlardan nasıl kaçmışım, hatalı sollayarak üstüme gelen manyaklardan nasıl kurtulmuşum soran yok. Şikayet et diyeceksiniz, daha önce ettim ama bir sonuç çıkmadı. Ben hız cezası kesilmesin demiyorum, ama sadece radar koyup para toplayarak bir yere varamazsınız diyorum.



First break in Aydın, I ate pide with a pale yellow cheese made of sheep's milk, it's 4,5 TL. It's taste was so so.

İlk mola Aydın'da bu restaurantda. Ben kaşarlı pide (4,5 TL), Öykü kuşbaşılı kaşarlı pide (6 TL) yedi. Yol üstü lokantası olarak vasatdı. Yani açsanız çok fazla beklentiye girmeden uğrayıp birşeyler yiyebilirsiniz.


Because of the Bayram all express highways are free.

Bayram nedeniyle tüm otobanlar ücretsiz.



A view from the Selçuk road.

Selçuk yolundan bir foto.


Selçuk Castle...

Selçuk Kalesi...


Sirince is a little village famous with wine and textile. It's 8 km from Selcuk. If you haven't seen before you have to see...

Şirince, Selçuk'dan 8 km uzaklıkta şarap ve dokumalarıyla ünlü bir köy. Daha önce gitmediyseniz, gidip görmeniz isabetli bir karar olur.


5 Km after Selçuk there is a little airport near Efes. Here is not for international flights or others, I think just for flight courses and parachute courses.

Selçuk'dan 5 km sonra küçük bir havalanı var. Sanırım sadece uçuş, paraşüt kursları vs. için kullanılıyor.

A view of the Efes antique theatre from the road.

Efes antik tiyatrosunun yoldan çekilmiş bir fotosu.



We are very closed the Ozdere, ten minutes later we will be there.

Özdere'ye çok yaklaştık, on dakika sonra oradayız.


We met with Dilek in Ozdere, Dilek is Öykü's friend from university.

Özdere'de Dilek'le buluştuk, Dilek Öykü'nün üniversiteden arkadaşı.


They haven't seen each other for a long time. While they're talking and walking, I took artistic pictures. This is the first one :)

Uzun zamandır görüşmedikleri için hemen sohbete başladılar. Bende bu sırada sanatsal fotoğraflar çekmek için zaman buldum. Bu ilk sanatsal foto :)


Second one...

İkincisi...


Third one...

Üçüncüsü...


Fourth one...

Dördüncüsü...


And this is the last one...

Bu da sonuncusu, bu resimde gerçekliğin saydamlığına dem vurmaya çalıştım (ne demekse :))


A classic night in Ozdere.

Özdere'de kasik bir gece.




We stayed one night in Ozdere next day we're in İzmir and we're hungary... We ate Jumbo meatball (3,75 TL) in "Kekik Köfte" on Kıbrıs Şehitleri Street. Than, we need to find a hotel.

Bir gece Özdere'de kaldık ertesi gün İzmir'e geldik ve açız... Kıbrıs şehitleri caddesinde Kekik Köfte'de (yanılmıyorsam) Jumbo Köfte (3,75) yedim, Öykü ne yedi tam hatırlamıyorum, dürüm birşey yedi, onunda fiyatı aynıydı. Atıştırma olarak gayet başarılı. Şimdi karnımız doydu bir otel bulmamız lazım.



We found a really a good hotel on Pasaport. Kordon Hotel (4 star),for one night two person is 150 TL. This photo is the view of our room. The yellow building on this photo is Pasaport wharf.

Gerçekten çok güzel bir otel bulduk. Kordon otel 4 yıldızlı, bir gece iki kişi fiyatı 150 TL. Bu foto odamızın manzarası. Resimdeki sarı bina Pasaport İskelesi.


A photo from our room...

Odamızdan bir foto...


In front of our hotel, safe parking place for my Africa Twin.

Otelimizin önü, Africa Twin'im için oldukça güvenli bir park yeri. Utanmasam içeri resepsiyona sokacaktım ama izin vermeyeceklerini düşünüp vazgeçtim :)



Than we went to amusement park.

Daha sonra lunaparka gittik.


Park was very crowd so we went to Konak Pier.

Lunapark çok kalabalıktı ve bu kalabalığın çoğuda pek tekin olmayan tiplerdi bu yüzden ordan ayrılıp Konak Pier'e gittik.




Photo of this travel : Öykü & İzmir.

Bu gezinin fotoğrafı : Öykü & İzmir.



At night sea front was very windy so I drunk only one beer (5,5 TL-50cl). Than I bought from market and drunk at our room with beatiful view. If you want to drink from hotel minibar 33cl beer is 8 TL so I bought from market. (50 cl beer 2,4 TL). By the way tea,coffe and water are free at room. This photo is from breakfast, also breakfast is really good, I like this hotel.

Akşam kordona çıktık bir yere oturalım diye ama hava çok rüzgarlıydı. O yüzden kordonda bir bira (5,5 TL-50 cl) içip otele döndük. Otel minibarında 33cl bir bira 8 TL olduğu için birayı marketten (50 cl-2,4 TL) alıp, odamızın güzel manzarası eşliğinde içtim. Bu arada odada kettle var ve çay, kahve ve su ücretsiz. Bu foto kahvaltıdan, kahvaltı da oldukça başarılı, sevdim bu oteli.


A photo from return way, boring express highway.

Bu fotoda dönüş yolundan, sıkıcı otoban.




On return way we turned off to Kuşadası. We stayed there for a half hour but we forgot to took photo. I draw this picture for you to dream the situation easily in your mind. They say good bye while we're going to Mugla.

Dönüş yolunda yarım saatliğine Kuşadası'na uğradık. Devrim'lerle fotoğraf çekmemişiz o yüzden bizi uğurladıkları anın temsili bir resmini yaptım, zihninizde kolaylıkla canlansın diye :))



Also this is classic. Starbucks coffee tall (4,75 TL) in Söke outlet.

Bu da artık bir klasik. Söke outlet Starbucks da kahve küçük boy (4,75 TL).



Because of Bayram outlet is really crowded.

Bayram nedeniyle outlet oldukça kalabalıktı. Sanırım televizyonlarda çıkan (bence saçma ve yersiz) reklam işe yaramış. İnsanlar alıyor, veriyor ekonomiye can veriyor. Bu reklamın gençlerimiz tarafından yeniden yorumlanmış halini bu linkden izleyebilirsiniz : http://www.youtube.com/watch?v=ITPUYX9fzpY .



See you next time, bye...

2 yorum:

Dave dedi ki...

Hi Baris,

Two nice road trips you have been on, I saw Theos bike covered in bitchumen when he returned from the trip with you lol.

Cheers,

Dave....

Adsız dedi ki...

özdere mükemmel bir yer ya...