5 Ağustos 2011

* CHANGOVER IN THAILAND... (PART 1)...





Gidebilecekmiyiz???? Öykü'nün pasaport yetişir mi????(Vize için ingiltere konsolosluğundaydı), Uçak bileti bulabilecekmiyiz? derken...
İşte gidiyoruz...









Havayolu olarak THY yi tercih ettik, çünkü en iyi fiyat ondaydı ve Tayland'a direk uçuyor(İstanbul'dan). Ve biz Dalaman'dan aktarma yaptığımız için bağlantılı uçuş yaptık.









80'li yıllarda uçağa binme ve inme pozları filmlerde sıkça yer alırdı. Şimdi artık körük v.s. olduğu için bu pozlar pek olmuyor.








10 saat 50 dakikalık uçuştan sonra Tayland'dayız. THY'den memnun kaldık, uçak güzel, bakım güzel, her koltukta TV var. Bir akşam yemeği ve bir sabah kahvaltısı servisi var artı içecek servisi. Ve uçakta kullanmak üzere göz bandı, çorap, kulak tıkacı ve diş fırçasından oluşan bir paket veriyorlar.









Havalanında inince, benim planım Havaş tarzı servisle şehre gelmekti, ama 20 gün önce kaldırılmış. O yüzden iki seçenek kalıyor tren ve taksi. Kesinlikle treni tercih edin, 99 Baht a (1 TL=19 Baht) express servis ile (hiçbir yerde durmadan) Phaya Thai istasyonuna geliyorsunuz. Phaya Thai, Sky train (metronun yukardan gideni:) istasyonu, burdan istediğiniz yere gidebilirsiniz. Bangkok ulaşım haritası için tıklayınız.






İşte geldik oteldeyiz. Oteli booking.com üzerinden ayarladım, geceliği iki kişi için 62 TL civarında. Bu arada banka bize kurdan biraz geçirmiş sanki, o yüzden mümkün olduğunca nakit harcayın sonra hesaplar tutmayabilir. Ya da bankanızdan kredi kartı kullanımında kurun kaçtan hesaplanacağı bilgisini alın.



Neyse otelimizi çok beğendik, hostel olarak geçiyor ama Türkiye'deki birçok 3-4 yıldızlı otelden daha iyi. Otelimizin adı Saphai pae, sitesi için tıklayınız.








Burası banyomuz. Tuvaletlerde taharat musluğu yok, onun yerine ucunda fıskiyesi olan bir hortum var.






Burası odamız, odada buzdolabı, LCD tv, klima herşey var. Burda minibardan birşey içmemek için kendinizi tutmaya gerek yok. Minibar fiyatları gayet makul. Örnek: Teneke kola 20 Baht(yaklaşık 1 TL), İstanbul Hilton fiyatı 11 TL.(Alakasız bir karşılaştırma oldu ama neyse)




THY'nin yolcularına verdiği set. :))






Hostel 8 katlı girişte lobby ve restaurant var. Lobby de 10 kadar bilgisayar var internete bağlanabiliyorsunuz ve bedava. Restaurant'ın yemekleri güzel ve iki kişi 10-15 TL'ye rahat doyuyorsunuz(adamlar ekmek yemiyor, varsa yoksa pirinç pilavı, onuda yağsız ve tuzsuz yapıyorlar). 2. Kat bayanların yatakhanesi 6 ve 8 kişilik odalar var. 3. kat bayan erkek karışık yatakhane, 4. kat sadece erkekler, 5. ve 6. kat ortak banyolu iki-üç kişilik odalar , 7 ve 8. katlar banyosu içinde olan odalar, bizim odamız mesela. Tahmin edeceğiniz üzere en pahalı odalar 7 ve 8. katta olanlar.






Hostel'imizin dışarıdan görünüşü. Bu arada İstanbul'dan 23:45 de bindik, 13:30 gibi Bangkok'a indik. Saat farkı 4 saat gibi birşeydi yanılmıyorsam. Tatilde olduğum için saatin önemi yok :))) Biraz yolculuk sersemletti bizi, 11 saatlik uçuştan sonra yürürken yer sallanıyo gibi oluyor bir süre. Biraz dinlenip yürüme mesafesinde ki (Sky train ile iki durak sonra) Patpong gece pazarına gidiyoruz. Bu arada bizim hostelimiz Surasak istasyonuna 100 metre uzaklıkta, ulaşım sıkıntısı pek çekmedik.







Patpong gece pazarına yaklaştıkça kaldırımlardaki satıcıların sayısı artıyor. Bu şekilde tezgahların ortasından yürüyorsunuz.







İlk başta yemeklere biraz yabancı olduğumuz için ne yiyelim bilemedik. Meyve ile girişi yapıyoruz.
Greyfurt aldık. Bu arada sokak satıcılarından istediğinizi alın, istediğinizi yiyin. Eğer hassas bir mideniz yoksa sorun yaşamazsınız, tek sorun bazen kokuları insanı bayıltacak gibi ağır oluyor.







Patpong gece pazarı bu sokağın bir paralelinde kuruluyor. Sokak normalde burası gibi hava karardıktan sonra kurulmaya başlıyor ve gece 2-3 e kadar açık.







Sponsorum Chang ile bir hatıra fotoğrafı. Gerçi bir sponsorluğunu görmedik her içtiğimizin parasını ödedik. Ben Chang e sponsor olmuş gibi oldum.






Öykü'nün arkasında ki yer Patpong gece pazarı. yol boyunca ortada iki sıra tezgah var. kenarlarda go-go barlar var, hani şu mayolu kızların dans ettiği :))







Bu da ünlü Chang birası. Tayland'ın üç birası var. Chang, Singha ve Leo. Ben üçünü de denedim ve bunda karar kıldım. 640 ml lik şişelerde satılıyor (küçük boyu da var) ve alkol oranı %6.4.







Hostel e dönüyoruz.






Odamızın kapısı. Odaların kapıları kartlı sistem ve içerden zincir var.







Hostelde Chang e devam. burda fiyatı 640 ml = 50 Baht (yaklaşık 2,5 TL).








Ertesi gün sadece hafta sonları kurulan Chatuchak Weekend Market'e gitmek için yola çıkıyoruz. Bir aktarma yaparak Surasak'tan gidilebiliyor.







Aşağısı Chatuchak'ın girişi. Gerçekten çok büyük bir yer. Birkaç yerde dedikleri gibi; aynı dükkanı bir daha bulmanız çok zor, o yüzden beğenirseniz alın. Detaylı harita için tıklayınız. Harita da göründüğü gibi basit değil dolaşmak, onu belirteyim.









Burası ana yollardan birisi, ara sokaklara nazaran buralar oldukça geniş.








Hindistan cevizinin kabuğunun içinde hindistan cevizli dondurma ve yanında bir bardak hindistan cevizi suyu veriyorlar, sakın içmeyin berbat bir tadı var (bana göre tabii, belki beğenen de vardır),
dondurma güzel...







Bu geziden önce Öykü'nün yemesi üzerine sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüştüm ama benden daha iyi çıktı, herşeyden yedi içti.







Bu da bizdeki adıyla karakovan balı heralde :)









İlginçtir arılar bizim burdakilere göre daha küçük boyutta(resmi büyütürseniz görebilirsiniz), zaten peteklerin delikleri de daha küçük.









Yemekler tabiki deniz ürünleri üzerine...









Öykü karidesleri götürürken. Bir tür hamur gibi birşeyin içinde kızartmışlar karidesi. iki tanesi bir insanı doyuruyor.









Chatuchack'tan taksi ile Khosan Road'a geliyoruz (150 Baht= yaklaşık 7,5 TL). Khosan Road backpacker (sırt çantalı gezginler) in mekanı. Kalmak için burda da yer bakmıştım ama metro(sky train) bağlantısı olmadığı için tercih etmemiştim. Buranın avantajı her türlü tur şirketi (mesela puket e gitmek istersen hemen uçak ayarlıyorlar), Mc donalds, geç saatlere kadar eğlence ve açık dükkanlar, dezavantajı ise benim sevmediğim bir şey; çok fazla TURİSTİK...
















Biraz turluyoruz, fiyatlar Patpong ve Chatuchack a göre biraz yüksek ama bu fark çoğu kişi için önemli bile olmayacak bir miktar. Burdan kraliyet sarayı v.s. nin olduğu "old bangkok" dedikleri kısma geçmeyi planlıyoruz. Nasıl gidebiliriz, yürüsek mi diye düşünürken bir bakıyorum...















O da ne Öykü yine birşeyler atıştırıyor. Bu sefer avakado... :)))












1 yorum:

Adsız dedi ki...

Benim için yeni yerler görmek gibisi yok, senle gitmenin benzeri dünya denen yerde yok
Oyku