27 Ocak 2010

* A cold day...

Yeni bir gezi, yeni bir video; sevdim ben bu video işini...

Another trip, another video, I like to make movie...

11 Ocak 2010

* Insomnia...


Cumartesi sabahı düştüm yola, Fethiye'ye gidiyorum. Motorumu bakım için Kıvrak motora götüreyim dedim. Güneş bulutların arkasında, puslu bir hava var...
Ortaca'dan Teoman'ı aldım, Fethiye'ye beraber gideriz bu arada da telsiz sistemini test ederiz dedik. İlk önce benim sesim az gidiyordu, onu mikrofonun yerini değiştirerek hallettik. Göcekde Teoman'ın sistemi bozuldu, jack bağlantısında sorun vardı. Daha telsizleri adam gibi kullanmak nasip olmadı...
I'm going to Fethiye, Kıvrak Motor for servicing.
We meet with Teo in Ortaca, we want to test our radios but again problems, problems...

Saat 1:30 gibi motoru servise teslim ettik, arkadaşlarla buluşup sahilde oturduk.
We were at Kıvrak Motor at 13:30 than we met with our friends.


Bu arada fotoğraf çekmemişim bende eskiden çektiğim Fethiye'ye ait iki sanatsal pozu burda kullandım :). Saat 15:15'de motor hazır diye aradılar.
I forgot to take picture so I put these two old artistic Fethiye pictures.My bike is ready at 15:15.

Gittim motoru aldım, faturada birşey dikkatinizi çekti mi? İşçilik ücreti 3,5 saat için kesilmiş, benim hesaplarıma göre 1 saat 45 dakika olması lazım. Gerçi iskonto yapıp mantıklı bir seviyeye çekmişler. Benim sinir olduğum şey, ki bunu çok yapıyorlar : Abi fiyat bu ama sana şu kadar indirim yaparım. Yaw kardeşim indirim yapacağına direk fiyatlar üzerinden konuşsak. Kişiye özel fiyat anlayışına gıcık oluyorum. Bunun anlamı biz geçirebileceğimize geçiriyoruz olmazsa bu iskonto olayı ile durumu dengeliyoruz.
My bike stayed one hour and 45 minutes at Kıvrak but on bill labor cost for 3,5 hours. Than I learn that this is fixed price for servicing...

Bunlar motorumdan çıkan bujiler, bana gayet iyi durumdaymış gibi gözüktüler ama...
These are my old spark plugs, they look fine but...

Gelelim başlığın insomnia olmasının nedenine. Akşam saat 12 gibi geldim, biryerde sabah başağrısıyla kalkmak istemiyorsanız akşam ayılıp yatın diye okumuştum, bu söz üzerine önce kahve içtim üstüne de duş aldım. Ayıldım mı? evet, hatta fazlasıyla ayılmışım saat 3'e kadar yatakta döndüm durdum. Sabah 9'da kalkıp Muğla'ya dönecektim, 12'den önce Muğla'da olmam gerekiyordu. Baktım uyuyamıyorum kalktım ve uykusuz gecelerin en iyi dostu olan TV'yi açtım.
I couldn't sleep that night and I watched TV all night.

Saat 5'i geçmişti ve ben hala uyuyamamıştım. Bari gün ağarınca yola çıkayım, gidince Muğla'da biraz uyurum diye düşündüm. Şimdi iki saat uyusam sersem gibi olacam, ondan sonra o halde yola çıkacam. Saat 7'ye doğru hava aydınlanmaya başladı, bende yola çıktım. Günün en soğuk saatinde uykusuz bir şekilde yola çıktım.
And I planned to go Muğla early next morning. I was on the road at 7 o'clock.

Mahsun Kırmızıgül'den sonra bende aynadan "güneşi gördüm". Uykusuzluğun yolculuk boyunca çeşitli etkilerini gördüm. Yol kenarında dikkatinizi çeken bir şeye bakışınız kayarsa dikkatinizi ordan alıp tekrar yola vermek gerçekten zor oluyor. O yüzden mümkün olduğunca dikkatimi yola vermeye çalıştım, bu seferde devamlı yola bakmanın verdiği dalgınlık hali başgösterdi.
I saw the sun at my mirror at 7:50. And it's really hard to drive as sleepless.

Bu saatte yola çıkanların çoğu uykusuz, şekil 1A : Ben. Hava soğuk ama bundan çok şikayetçi değilim, şimdi bir arabada olsam kaloriferin verdiği sıcaklıkla çoktan uyumuştum, soğuk hava beni dinç tutuyor. Yolda kafam doğru çalışıyormu diye bakmak için matematiksel işlemler yapıyorum; 3x5 =15, 5x3=15, 3x5=15 ... bir süre sonra aynı iki rakamı çevirip çevirip çarptığımı görünce sistemde bir hata olduğunun farkına vardım :)
Most of the drivers are sleepless who drive early in the morning, for ex. ME :)

Uykusuzluğun bir diğer etkiside kısa süreli hafızanın (bilgisayar dilinde RAM) çok çabuk dolması. Ben de RAM'i boşaltmak için çok fazla mola veriyorum. Resimdeki molanın amacı hem RAM'i resetlemek hemde soğuktan donan bedenimi sıcak çorba ile bir nebze olsun ısıtabilmek. "Bir kaşık çorba verenim yok" diyenlere duyurulur, burda 3,5 TL'ye bir tas çorba veriyorlar ve oldukça güzel (çayda müessesenin ikramı). ( Yörük Ali nerede? diyorsanız tıklayın)
Soup at Yörük Ali, it's 3,5 TL and delicious.

Sakartepe'ye ulaştığımda uykum tekrar açılma evresine girdi. Burda son bir mola verip biraz manzara seyrettim. SON.
Last break and I'm fine, see you next time. THE END.